Het Jongste Kamp

Het jongste kamp is er voor kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 10.

Elke dag bestaat uit een ochtend, middag en avondprogramma. Elk jaar proberen we weer nieuwe programma’s te bedenken, maar wie al een tijdje meegaat weet ook dat sommige dingen altijd hetzelfde blijven (bijvoorbeeld op woensdag naar Veere). Er gaan 20 tot 25 kinderen mee. De kinderen worden de hele week begeleid door dezelfde enthousiaste vrijwilligers.
Het programma van het jongste kamp is iets speelser dan dat van de andere kampen. Er wordt bij het jongste kamp niet gefietst. We doen veel spelletjes op het terrein waar we ook overnachten, maar we zorgen er ook voor dat je tijd voor jezelf hebt. Dan kan je lekker niksen, knutselen, een beetje voetballen, een stripje lezen, of gewoon doen waar je zin in hebt. Dat wil niet zeggen dat we nooit gaan varen!

Elk kamp staat altijd in het teken van een thema. Afgelopen thema’s zijn o.a. piraten, feest, survival, enz. Alles wat we doen heeft met het thema te maken, zelfs het eten!

Net zoals de andere kampen, slapen de jongsten ook in tenten. Met ongeveer 8 kinderen per tent is dat een rommelige, gezellige boel. Jongens en meisjes slapen apart. De route naar de WC is verlicht. Bij het jongste kamp slaapt de leiding in een eigen tent, maar in de buurt van de kinderen.

Het middelste kamp

Het middelste kamp is er voor 25 tot 30 kinderen (in de leeftijd van 11 t/m 12 jaar) en wordt begeleid door dezelfde ervaren vrijwilligers.

De groep kinderen is verdeeld in zes kleinere groepjes. De hele week doe je (bijna) alles met dat groepje. Als je een fluitje (of een toeter, of wat dan ook) hoort, moet je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je zo snel mogelijk compleet bent met je groepje. Dan scoor je punten!
Het thema staat bij het middelste kamp altijd centraal. De leiding blijken ware acteurs te zijn en steken het kamp altijd in een bont jasje. Elke dag is weer iets bijzonders en moet je weer afwachten wat voor doldwaas programma voor je is bedacht. Hutten bouwen, een ren-je-rotspel, een zeilrace op het Veerse Meer, een zoektocht op de fiets over Walcheren, het kan van alles zijn.

Het middelste kamp slaapt in grote legertenten. Jongens en meisjes slapen apart. De leiding slaapt ook in een grote legertent, in de buurt van de kindertenten.

Het oudste kamp

Dit is het subkamp waar alles om begonnen is. In 1981 werd er gestart met een zeilkamp voor kinderen in deze leeftijd. Met het Oudste Kamp kunnen 20 tot 25 jongeren van 13, 14 en 15 jaar mee.

Het wordt begeleid door dezelfde ervaren vrijwilligers, waarvan er 1 de coördinator is. De jongeren slapen in grote legertenten, jongens en meiden apart. De leiding slaapt in een eigen tent op het terrein.
We hebben elke dag een activiteitenprogramma, waarin (af en toe) ook tijd is om iets voor jezelf te doen.

We doen heel veel leuke dingen, bijvoorbeeld: zwemmen, lachen, bij kampvuur zitten en broodjes bakken, voetballen, knutselen, fietsen, relaxen, dropping, zeilen, middagje naar het strand, middagje naar Veere, hike, weinig slapen, dansen, speurtocht, spelletjes, afwassen, vlotten maken, rennen, levend bowlen, disco en vooral veel lol hebben met elkaar!!!
Gemaakt door Brandways
alle rechten voorbehouden ©Humanitas Kinderkamp Zeeland 2023